CAD/PDM

För att hantera det komplexa sambandet mellan ritningar, 3D-modeller och övrig produkt/artikelinformation krävs kompetenta system. Advantum är ett sådant system som lägger grunden för en effektiv produktdatahantering (Product Data Management, PDM) över hela produktlivscykeln (Product Lifecycle Management, PLM). Advantum är utvecklat i nära samarbete med svensk industri och bygger på över 20 års erfarenhet inom detta område, vilket borgar för effektiva och väl beprövade lösningar.
Advantum PDM PLM system
Vill du veta mer om Advantum PDM/PLM? Anmäl dig till våra webinar och se hur Advantum kan hjälpa ditt företag!

Ingenjörer kan arbeta mer effektivt och få tillgång till ritningar och modeller direkt i Advantum genom våra CAD-integrationer. Advantum ger via den inbyggda förhandsgranskningen möjlighet för alla användare att se och kommentera ritningar, även om de inte har den specifika CAD-applikationen installerad på sin dator. Versionshantering av både dokument och ritningar är standardfunktionalitet som gör Advantum till ett brett tillämpbart PDM- och PLM-system.

Integrationer finns för de vanligast förekommande CAD-systemen på marknaden, såsom till exempel AutoCAD, Inventor och SOLIDWORKS. Dessa CAD-integrationer hanterar bl.a. externa referenser, attribut i ritningshuvuden, modellstrukturer och konfigurationer. Med Advantum som PLM-system åtnjuter man full versionshistorik även för sådan information, så att historiska produktversioner och produktkonfigurationer är tillgängliga även i framtiden. Med sådan information enkelt tillgänglig underlättas framtida produktservice och reservdelsförsäljning avsevärt.

Advantums workflowfunktionalitet gör det möjligt att skapa processer inom organisationen för att effektivisera och kvalitetssäkra t.ex. utvecklings-, gransknings- och godkännandeförfarandet, samt att försäkra sig om att att rätt användare alltid har tillgång till rätt version av dokument och produktdata.

Tack vare Advantums konfigurerbarhet och öppna gränssnitt skräddarsys enkelt företagets processer, och kopplingar mot t.ex. affärssystem, intranät m.m. för att passa varje kunds krav och önskemål.

Deltag på ett Webinar och lär dig mera

Våra webinars är ett utmärkt sätt att skaffa sig en första uppfattning om möjligheterna med Advantum. Vi erbjuder webinars inom en mängd områden. Hittar ni dock inget webinar som passar just era behov, hör gärna av er så skräddarsyr vi en visning till er.

Givetvis är våra webinars helt kostnadsfria!

  • Kontakta oss för bokning av Webinar gällande PDM/PLM.